Cloudlinux™ OS z LVE tehnologijo

Zakaj CloudLinux™?

Danes na deljenih gostovanjih (shared hosting) si z ostalimi uporabniki lahko rečemo tudi, z vašimi virtualnimi sosedi delite zmogljivosti strežnika kjer vaša spletna stran gostuje. Vendar se lahko včasih zgodi nepredvidljiva situacija, s kateri sicer vaša spletna stran nima nič, a vendar jo lahko upočasni ali še huje povzroči kompleten izpad delovanja strežnika. To lahko povzroči slabo kodiranje ali špica v obisku spletne strani vašega virtualnega soseda, to pa vpliva na delovanje vaše spletne strani.

Zato smo že v začetku leta 2011 nadgradili naše strežnike na CloudLinux™. In moramo zapisati, da smo po tem času uporabe izredno zadovoljni z njegovim delovanjem. Prav tako pa smo opazili zadovoljstvo pri naši uporabniki saj se je nadgradnja takoj poznala na delovanju njihovih spletnih strani.

Kako lahko spremljam porabo svojega računa gostovanja?

Na nadzorni plošči vašega spletnega gostovanja cPanel si lahko pod "okencem" Statistika s klikom na ikono Poraba sredstev ogledate statiskiko porabe strežniške zmogljivosti s strani vašega računa spletnega gostovanja.

Kaj je CloudLinux™?

CloudLinux™ je strežniška Linux distribucija namenjena predvsem za namestitev na strežnike, ki jih uporablja več uporabnikov za spletne strani oz. spletne aplikacije.

CloudLinux™ omogoča porazdeljeno uporabo strežniških sredstev med uporabniki. Za to uporablja LVE tehnologijo.

Preprosteje povedano. CloudLinux™ ustvari na strežniku za vaš paket "posodico". Deluje torej na način VPS strežnika.

Kaj pomeni LVE?

LVE tehnologija (Lightweight Virtual Environment) poveča stabilnost in zanesljivost strežnika. Z njeno pomočjo se lahko uporabnikom določi (CPU, I/O, in pomnilnik) dovoljeno količino za porabo strežniških sredstev.

Kje lahko kupim licenco?

Spletna ABeCeDa oz. IMAMO, Danijel Ocepek s.p. je od Julija 2011 po naših podatkih tudi prvi uradni distributer za CloudLinux™ OS za Slovenijo.

Torej, licenco lahko naročite pri nas. Mesečna cena za eno CloudLinux™ pa je 17.00€ z DDV.

Pri zakupu večih licenc nudimo dodatni popust.

Prav tako nudimo znižano ceno v primeru da imate pri nas zakupljen VPS strežnik.

Podrobnejše informacije o CloudLinux™ OS pa si lahko preberete tudi na spletni strani CloudLinux.si