CloudFlare - "Proxy/CDN" servis

Cloudflare

Kaj je CloudFlare

CloudFlare je servis za povečanje učinkovitosti (hitrosti) in varnosti vaši spletnih strani, ki jih gostujete na naših strežnikih. V povprečju se z CloudFlare servisom vaše spletne strani naložijo dvakrat hitreje, porabijo do 60% manj bandwidtha (prenešenih podatkov) pri streženju zmanjša zahtevke za prikaz do 65% in skrbi za varnost vaše spletne strani pred znanimi "nepridipravi".

Kako deluje CloudFlare?

CloudFlare deluje kot reverse proxy. To pomeni da ko boste vključili vašo domeno bo ves podatkovni prenos preusmerjen iz njihovega globalnega omrežja.

CloudFlare v svoje omrežje shrani vaše statične datoteke in jih lahko posledično prikazuje obiskovalcem vaše spletne strani iz strežnika, ki se mu najbljižje nahaja kar pomeni da je vsebina prikazana obiskovalcu veliko hitreje kot pa prej (zaenkrat to velja predvsem za tuje obiskovalce vaših spletnih strani). Shranjuje in servira pa kot omenjeno statično vsebino vaše spletne strani kot so CSS datoteke, JavaScript, .HTML, .HTM in slike.

Za to da vam deluje ne potrebujete na vaši spletni strani ničesar narediti. CloudFlare tehnologija se sama odločil na podlagi končnic datotek katere mora shraniti in servirati. Ne shranjue pa dinamične vsebine. Prav tako pa stiska vsebino vaše spletne strani pri vsakem zahtevku kar zmanjša samo količino prenosa podatkov in hitrost prenosa podatkov.

CloudFlare pa poleg streženja in shranjevanja datotek pri vsakem zahtevku tudi ščiti in blokira znane nevarnosti (boot-e) še predno pridejo do vaše spletne strani. Kar pomeni da se prihrani na prenosu podatkov in obremenitvi CPU-ja vašega računa. Posledično pa poveča varnost vaše spletne strani.

Koliko stane CloudFlare?

CloudFlare je za uporabnike Spletne ABeCeDe popolnoma brezplačen v osnovni različici. Omogočite ga preprosto na vaši nadzorni plošči spletnega gostovanja za vse vaše domene in/ali poddomene.

Vse ostalo o CloudFlare

Vse ostalo dodatno o CloudFlare pa si lahko prebere na naši podporni strani pod zavihkom Pogosta vprašanja področje Vse o CloudFlare

Video o CloudFlare v 90s (v ang)